Industrie en markten

Voor kostenbesparingen bij productinnovatie, productieprocessen en installatietechnische projecten bieden wij oplossingen voor : grondstof- en procesanalyse met pilotprojecten , logistiek, koelinstallaties , droogprojecten,  energiebesparing,  klimaatinstallaties,veiligheid en  subsidies. Alcyon BP biedt resultaatgerichte oplossingen met als doel het realiseren van voor u een efficiëntere organisatie, kostenbesparingen en hoger bedrijfsresultaat.

De kunststof en rubber industrie

folie 1

Kostenbesparing en innovatie is een belangrijk onderdeel in de kunststofindustrie. Hier zijn vele oplossingen voor.

Lees verder

De chemische industrie

In de chemische en verfindustrie worden producten zoals pasta-, crèmeproducten, vloeibare middelen, kitten, lijmen of verf geproduceerd. Hiervoor vinden de benodigde meng-, oplos- en reactie-processen plaats. Een grote verscheidenheid aan producten wordt batchgewijs gefabriceerd.

Lees verder

De metaal en non ferro industriestaal glim klein DSC01823

In de metaalindustrie worden grote volumes aan producten verwerkt. Hierbij is vaak de productie en verwerking in hoge ruimten en dit geeft een onprettig gevoel en productieverlies. Doordat warmte naar het dak stijgt is er in de winter een koude luchtstroom  en tocht gevoel. En is in de zomer door zonnestraling al een hoge temperatuur aanwezig.

Warmte is aanwezig op plaatsen zoals lassen en gietprocessen. Stankoverlast door olienevels, gasconcentraties en lasrook of  vluchtige organische stoffen (VOS) zijn onderdeel van de metaalindustrie.

  • Bij verspanende werkzaamheden worden nieuwe emulsies toegevoegd. Met de hoge draaisnelheid ontstaat een sterke verdamping. Een belangrijk onderdeel is een stofvrije ruimte om een hoogwaardig product te produceren met nagenoeg geen uitval. Maatnauwkeurigheid is hier een vereiste.

Oplossingen voor besparingen en verbeteringen worden door Alcyon BP gegeven.

Textielindustrie

vezels IMG704In de Textiel en aanverwante industrie vinden grote logistieke activiteiten plaats door de omvang van de producten. In het proces wordt veel warmte geproduceerd en dit geeft hoge temperaturen en tocht op de werkvloer.

Geweven of gebreide product worden  geproduceerd en veredeld en gaan door een spanraam of droogtunnel. Het product wordt tot hoge temperaturen verhit in de doorlooptunnel. Daarna worden extra bewerking uitgevoerd en  specifieke  eigenschappen aan het product gegeven.

Er wordt veel research gedaan op labniveau en machineniveau  met onderzoek naar  structuur , hechting, slijtvastheid en sterkte,  testen temperatuur invloed op materiaal en effecten van chemicaliën en het mengen van de grondstoffen en de thermische behandeling.

Voor energiebesparing en lichtere en milieuvriendelijke grondstoffen zijn nieuwe ontwikkelingen die Alcyon BP u kan  aanreiken.